MSN in de media

U bent hier: Stichting  »  MSN in de media

Booming Brabant - 7/5/2015Al sleutelend op weg naar werk - 
12/6/2014

NIJMEGEN - Er klinkt voornamelijk gerinkel van steeksleutels en ander gereedschap. Zo af en toe wordt er wat gesproken, maar niet meer dan nodig is om het werk goed te kunnen doen. We zijn bij Motorcycle Support in Nijmegen. Dat is een instelling waar mensen die moeilijk aan werk kunnen komen weer arbeidsritme opdoen en vaardigheden leren die ze nodig hebben in hun werk. 'Op tijd komen, plannen, omgaan met collega's, dat soort dingen', zegt projectleider Cees Faber. Motorcycle Support is een jaar of vier geleden opgericht in Goirle. Wegens succes is de instelling nu uitgebreid naar Nijmegen en er zijn plannen voor meerdere vestigingen. Cees Faber heeft ervaring als jongerenwerker en is bovendien een fervent motorrijder. 'Sleutelen is leuk en als je op deze manier mensen kunt helpen, dan wordt je daar alleen maar blij van', aldus Faber. Bob Speldekamp is één van de deelnemers aan het project. Hiervoor zag zijn leven er naar eigen zeggen saai uit. 'Ik sliep sowieso tot 13.00 uur en daarna... niets'. Bij Motorcycle Support is hij volledig op zijn plaats. 'Ik hou niet van praten, ik werk liever.' En als er dan toch eens iets besproken moet worden, bijvoorbeeld over de toekomst van Bob, dan gebeurt dat vaak tussen neus en lippen door, zegt projectleider Faber.

 

 
Hoog bezoek - 
11/6/2013

Dinsdagochtend bracht Koning Willem-Alexander een verrassingsbezoek. Willem-Alexander ging eerst in gesprek met de leiding van MSN en kreeg daarna een rondleiding door het bedrijf en de werkplaats. Hij bezocht MSN namens het Oranjefonds. Het bedrijf neemt deel aan de derde editie van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Hierdoor krijgt MSN 3,5 jaar financiële en inhoudelijke steun bij het ontwikkelen van hun sociale onderneming.

 

 

Brabant10 - 16/08/2011

TVZ11 van Brabant10 is een televisieprogramma over mensen met een verstandelijke beperking gemaakt door henzelf! Verschillende mensen met een beperking werken daadwerkelijk mee aan het programma als geluidsman, technicus of redacteur. In aflevering 20 is het eerste item over ons.

 

 

MOTO73 - 04/2012

In dit toonaangevende motorblad een mooie reportage over onze stichting.